Eesti English
Svenska
Turistinformation »

Resor och turism


Tallinn: Medeltidsstaden

TallinnEstland är mest känt för sin mystiska och medeltida huvudstad Tallinn, en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Europa. Besökare fascineras ofta av de smala, trånga gatorna, kullerstenstrottoarer och de resliga fästningsvallarna. Den mångsidiga staden Tallinn erbjuder även operor och konserter, konstupplevelser och antikaffärer, fina muséer och välförsedda affärer.


Den romantiska Västkusten

Estlands kustremsa är hundratals km lång. Där finns det många sätt att avnjuta Östersjön på. Som besökare vid kusten kan man under sommartid välja mellan många vattensporter, bl a segling och simning, eller, om man föredrar ett lugnare tempo, nöja sig med sol och bad på de vita sandstränderna. Besökare kan även avnjuta hälsosamma gyttjebad och hälsospa. För övrigt utgör alla västkustens öar och holmar ett, av UNESCO utnämnt, naturreservat. Den estniska naturen är alltså på många sätt bättre bevarad än den västerländska.


Södra Estland: Skogar och folksägner

Södra EstlandSödra Estlands bördiga kullar, klara bäckar, sjöar och täta skogar inbjuder många till hiking, terrängcykling, ridning,vattensport, camping och fiske under sommaren. Under vinterhalvåret finns det istället goda möjligheter till skidåkning. I de livliga små byarna och de pittoreska städerna berättas fortfarande hedniska legender och sagor från forna tider. Varje år anordnas flera folklorefestivaler, då man visar traditionell konst och hantverk. Dessa festivaler är inte enbart arrangerade för turisterna. Meningen är att alla ska kunna ta del av denna blomstrande lokala kultur.


Norra Estland: Två kulturer möts

NarvaJu närmare man kommer den ryska gränsen i nordöst, desto mer framträder blandningen av rysk och estnisk kultur. Härifrån reser man även lätt till den ryska staden St Petersburg. Neo-klassiska gods och forntida ruiner är en stark kontrast till kvarlevorna av Sovjetunionens industriområden. De vidsträckta nationalparkerna och det natursköna landskapet ger bilden harmoni och balans.

TopBack